2008. február 2., szombat

Medicals done :o)

Délután 2-re volt időpontunk a Kútvölgyi kórházba, Böröcz doktorhoz. Tegnap még odatelefonáltunk, ő meg elmondta, pontosan hová kell jönni és miket kell hozni:
- reggeli vizelet (csak kettőnktől)
- HIV teszt eredménye (szerdán átvette Márk, természetesen mindkettőnké negatív)
- mindhármunk útlevele
- TAJ kártyák
- 26-os és 160-as form (lehetőleg előre kitöltve az alapadatokkal)
- Zoli küldött egy formanyomtatványt (a vizsgálat elvégzéséről), amit a doki lepecsétel és aláír
- 2 db igazolványkép (mindhármunkról)
- orvosi papírok ha voltak betegségek, operációkról zárójelentések
- készpénz

Milut is vihettük végül, mert bár a Kútvölgyi kórházban látogatási tilalom volt az influenzajárvány miatt; ez a járóbeteg rendelést nem érintette és a doki oda hívott minket (II. emelet, 208-as szoba).
Milu még 2 éves sincs, úgyhogy semmilyen fölösleges sokknak nem kellett kitenni. Vizeletmintát 5 év fölött kell csak adni, röntgen 11 éves kor fölött kell, AIDS teszt pedig 15 éves kor fölött kötelező.

Kettő óra tíz perckor már be is hívott minket és elkezdte kitöltögetni a papírokat. Milu nem sokkal később Márk vállán bealudt (hát igen, kettőkor alvásideje van...) Felébreszteni nem akartuk és szomszéd vizsgáló is épp foglalt volt, így először elküldött minket röntgenre, ő pedig addig elment vizitelni. Közben én kiszaladtam a kocsihoz a babakocsiért és áttettük Milut, így már nyugodtan és kényelmesebben tudott aludni. A röntgenen senki nem volt előttünk, kb. 8 perc alatt végeztünk is mindketten. Ezután még várnunk kellett egy kicsit, amíg kiszólt az asszisztens, hogy minden rendben, sikerültek a felvételek, nem kell ismételni.
Visszamentünk a rendelésre és megvártuk a dokit. Milu aludt, így mi addig tudunk kényelmesen olvasni :o) Nemsokára aztán felébredt és épp jött a doki is, így megkezdődhetett az orvosi vizsgálat, ami igen alapos volt, még Milu esetében is. Őt is ugyanúgy meghallgatta, megkopogtatta, megnyomogatta; vizsgálta ülve és az ágyon fekve is - ahogy minket is (nekünk vérnyomásmérés is volt). Nyilvánvalóan ez az, amit az ausztrálok elvárnak tőle, ő pedig be is tartja - és ez így korrekt. A vizeleteredmények és a röntgen-kiértékelés majd csak hétfőn lesznek meg; akkor elvégzi a maradék papírmunkát és fel is adja a küldeményt - nekünk meg elküldi a fuvarlevélszámot, hogy mi is nyomon tudjuk követni a borítékot.

A doki nagyon szimpi, kedves és tényleg gyorsan dolgozik. Kettőkor érkeztünk és négykor már végeztünk is mindennel együtt! Azt hiszem, ez az, ami a kisgyerekeseknek igazán számít, hogy az orvosi ne egy egész napos rémálom, nyűglődés legyen. Nem zavar, hogy a röntgent és a laboreredményeket nem kaptuk a kezünkbe (és így nem kellett plusz órákat várni), igazság szerint ezek nekünk bőven ráérnek jövő héten is, ahogy a postázás is. A lényeg, hogy mindössze 2 óra alatt sikerült letudni az orvosit :o)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Latod Agi, mondtam, hogy hamar lehet vegezni :o)
Niki