2008. február 22., péntek

Már fél évnél tartunk

6 hónapja, hogy Adelaide-ben átvették a vízumkérelmünket.
Ahogy nézegetem a timeline-t, sajnos egyre valószínűbb, hogy úgy május közepe-vége a legkorábbi időpont, amikorra egyáltalán CO-t remélhetünk :o(( Már most ott van minden papírunk (orvosi, erkölcsi, munkahelyváltozás bejelentése stb.), de még így is eltarthat majd 1-2 hónapig, mire megadják a vízumot.. Tehát kb. nyár közepe. Jóindulattal.
Abba meg egyelőre bele sem szeretnék gondolni, hogy tavaly augusztusban a szeptemberi változások miatt úgy háromszorannyi pályázat érkezett, ami szintén jelentősen lassítani fogja a sort. Talán a MODL miatt picit azért majd előrevesznek, legalábbis reméljük. (meg talán még az is jó hír lehet, hogy a bevándorlási miniszter bejelentette, hogy a 2007/2008-as pénzügyi évben kiadható bevándorló-vízumok számát 6000-rel megelemeli)

Múlt hétvégén a Kalló családdal találkoztunk. Már elég régóta levelezünk Judittal és nagyon sok közös van bennünk, úgyhogy alig vártam, hogy megismerhessem őket élőben is :o) Ráadásul én a régi babás blogjukat is olvastam; Timi és Tomi úgy tudott a szívemhez nőni, hogy még sosem találkoztunk. Fantasztikusak a gyerekeik, Tomi annyira kiegyensúlyozott, vidám baba; Timi is olyan aranyos, nyitott, figyelmes és olyan szövege van... :o)) És angolul is egy csomó mindent mond már. Nagyon jól éreztük magunkat velük és még egyszer köszönjük szépen a meghívást, és a sok ausztráliás ajándékot!!! Pár fotót feltettem ide is (látod, Timi, mekkora hatalmasakat tudsz ugrani?)
Ha már eljutottam a fotófeltöltésig, végre feltettem pár képet tavalyról is, amikor Bogdanovits Ildiékkel találkoztunk, és Milu albumába is került pár új kép.
Már egyre többmindenkivel találkoztunk, decemberben Kriszékkel is (ami nekem azóta is hihetetlen. Nagyon aranyosak voltak; én nem is reméltem, hogy bele tudnának zsúfolni még minket is a programjukba, de minden további nélkül megtették; sőt még kis ajándék koalamacikat is kaptunk tőlük! :o)

Hétvégén pedig remélhetőleg össze tudunk majd futni a barátainkkal, Mónival és Csabival is, akik most érkeztek haza Ausztráliából. Fantasztikus 3 hetet töltöttek ott, és ha már arrafelé jártak, 2008. február 22-én Sydney-ben össze is házasodtak :o)) Ezúton is gratulálunk nektek és köszönjük az mms-t, nagyon szépek voltatok!!

Közben zajlik az élet, hétközben munka, hétvégén barátainkkal találkoztunk, állatkertben voltunk, ismét kutyát mentettünk... Márk meg közben a vizsgájára tanult, szeretne "Microsoft Certified Business Management Solutions Professional" fokozatot, ehhez pedig több vizsgát is le kell tennie. Tegnap volt vizsgázni "Financials in Microsoft Dynamics NAV"-ból. A magyar nyelvű vizsgákra 1,5 óra van, de a pénzügyi vizsga csak angol nyelven elérhető, így arra adnak plusz fél órát. Egy órán belül végzett és 89%-os eredményt ért el, nagyon büszke vagyok rá!
Mostantól elkezd készülni a többi vizsgára is, mert ezzel valószínűleg jelentősen növelheti a kinti elhelyezkedési esélyeit; kint sokkal jobb ha bizonyítványokkal alá is tudja majd támasztani a tudását.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Ági! Köszönöm, högy feltetted! Ti lettetek volna a következők akiket megkérek, hogy rakjátok fel!! Milu nagy fazon!! Esténként a családnak hangosan olvastam a blogotokat. A szülésetek hihetetlen!! Szorítunk nektek!! Erika

Névtelen írta...

Es remelem, nemsokara velunk is lesznek kozos kepeitek. Ausztraliaban :-).

Pista írta...

Szia Ági,
Meglesz az a vízum ebben nem kétlekedem. Most már a célegyenesben vagytok kitartás. Szorítunk nektek.
Pista & Szandra

Agi írta...

Aranyosak vagytok, köszönjük szépen! Ránk fér a szurkolás és nagyon jólesik minden jó szó, amit kapunk Tőletek! :o)
Ági

Humanka írta...

Akkor tudd, hogy mi is szoritunk, bar igazabol nincs ra szuksegetek, mert nehany het, es az utleveletekben fog viritani az a vizum :-)
Puszi: Agi es Kropi

Geza Kallo Chartist and Professional Trader írta...

Sziasztooook!

Koszonjuk a kedves sorokat, nekunk is nagy elmeny volt szemelyesen talalkozni! :) Nagyon szoritunk, hogy megiscsak meglegyen majusig az az ahitott vizum!!! Remelem en is, hogy nem kell sokat varni, hogy ujra talalkozhassunk! :)
Skypon nem tudunk chatelni, de ha van idotok, csorogjetek rank nyugodtan, dumaljunk egyet! :)
Puszi: Judit

Geza Kallo Chartist and Professional Trader írta...

Sziasztooook!

Koszonjuk a kedves sorokat, nekunk is nagy elmeny volt szemelyesen talalkozni! :) Nagyon szoritunk, hogy megiscsak meglegyen majusig az az ahitott vizum!!! Remelem en is, hogy nem kell sokat varni, hogy ujra talalkozhassunk! :)
Skypon nem tudunk chatelni, de ha van idotok, csorogjetek rank nyugodtan, dumaljunk egyet! :)
Puszi: Judit