2009. december 20., vasárnap

Újra együtt!

Csak egy gyors bejelentkezés... Hihetetlen öröm volt péntek reggel!
Amíg vártunk Arwenékre, épp akkor vittek ki egy golden retrievert, a kutyának fülig ért a szája, remegett a boldogsától és csóvált, tényleg örült, hogy végre elmehet a gazdájával.
Aztán a gondozó hozta Arwent és Barkát... Úristen, na azt az örömöt!! Leírhatatlan. Próbáltam fotózni őket, de esélytelen volt; erre én sem számítottam! A nyakunkig ugráltak, lekushadtak a földre, aztán újra körülugráltak, szűköltek, bújtak és majd' szétestek a csóválástól. Hihetetlen volt! Ezt látva még a gondozójuknak is könnybe lábadt a szeme. Hogy az addig letargikus, életunt, legyengült Arwen hirtelen ilyen erőre kapjon... Le sem lehetett szedni rólunk. Jó öt percbe telt, mire nagyjából megnyugodtak és egyáltalán tudtam párat fotózni, meg elintéztem a papírmunkát, aztán már indulhattunk is kifelé.
Elmondom, hogy kutyákat ilyen gyorsan autóba beszállni még nem láttam :D És érdekes módon Arwen étvágyával sincs már az égvilágon semmi gond: egyszerűen nem tudunk neki olyan kaját adni, amit ne habzsolna be azonnal. Még Barkánál is gyorsabban eszik, pedig az tényleg nagy szó. :o)
Csütörtökön egyébként végül nem mentem be hozzá (és amilyen örömködést csaptak a kutyák pénteken, úgy érzem ez jó döntés volt). Ott voltam, beszéltem a karanténosokkal a ketrecek, nyakörvek, számlák ügyében, de nem mentem hátra a kennelekhez. Arwen az antibiotikum hatására ugyanis rohamosan javulni kezdett, elmúlt a hasmenése is, így kimehetett a kifutóba sétálni, és erről fotókat is kaptam. Állati rendes volt a kutyasétáltató lány, mindkét kutyát egyszerre vitte ki, így együtt futhattak póráz nélkül.
Plusz hogy még egy nagyon kedves emailt is írt, meg fotókat is küldött, teljesen magától, külön kérés nélkül... nagyon jólesett. Nekem csak ennyi kellett, hogy lássam, hogy jól van, túl fogja élni a karantént - csak végszükség esetén mentem volna be hozzá. A fotókon Arwen kicsit meggyötört képet vág, meg tényleg fogyott is, de azért egyben van, látszik rajta, hogy bőven kibírja péntekig. Barka meg szabályosan röhög a fotókon, meg hempereg a fűben... Tamásék mondták is a fotókat látva, hogy higgyem el, Barkáról ordít, hogy ő már tudja, kihez jöttek, miért volt ez az egész.

A nyakörveket és a pórázokat gond nélkül visszakaptuk, az sem számított, hogy Arwen nyakörve bőrből készült. Barka ketrece még befért a kocsiba, de Arwen személyre szabott hatalmas faketrecére esély nem volt. Megkérdeztem, mi lesz az otthagyott ketrecek sorsa, és szerencsére nem megsemmisítés vár rájuk, hanem jótékony célokra ajánlják fel őket, gondolom valami menhely kapja meg.

A kutyáink lelkivilágáról: egy az egyben úgy kaptuk vissza őket, mintha tegnap váltunk volna el. Arwennek sincs gond a magyarjával; első szóra engedelmeskednek, ahogy régen is.
Semmi probléma nincs velük. Arwen esetében sem kell itt bizalmat visszaépíteni, ugyanaz a bújós, fenékriszálós, vadul csóválós kis hülye, mint azelőtt :o) Az elmúlt év beszámolói alapján egy megkomolyodott, kicsit megtört kutyát vártam - de a sajátomat kaptam vissza. Azzal az egy különbséggel, hogy az arca szinte teljesen ősz lett... még csak 5.5 éves, így nem indokolt ennyi ősz szőrszál. Amikor másfél éve otthagytam Csehországban, egy ősz szál sem volt az arcán...
De lélekben ugyanolyan örök gyerek maradt, mint azelőtt volt. Pont olyan, amilyennek szeretem őt :o)

Ég bennük a felfedezési vágy, imádnak sétálni menni, és közben mindent megszagolni, megfigyelni. A számukra ismeretlen papagájrikácsolásokra folyton felkapják a fejüket, próbálják beazonosítani, milyen állatból jöhet a hang. Kíváncsi vagyok, mit szólnak majd, ha őzek helyett egyszer majd kengurukat látnak :o) Arwent lenyűgözi a sirályok lebegése, folyton bámulja őket, Barka meg egyelőre fél a tenger hullámzásától, a parton jó gyorsan szedi a lábait, nehogy utolérje a víz :o)
Az időjárás is tetszik nekik, szerintem nem bánják, hogy ezen a télen már elmarad nekik a -10 fok :o) Persze a szerdai 41 fok Melbourne-ben, meg a csütörtöki 44 fok Sydney-ben sem volt piskóta, de azóta már enyhült az idő, nagyon kellemes huszonfokos kirándulóidők vannak.

Ja, Milut kérdezi még mindenki: a kutyák őt is üdvözölték. Milu eleinte elég közömbösen viselkedett, és kitartott amellett, hogy ő inkább egy cicát szeretne :o)) Azóta viszont érdekes módon már egyre többször akarja megnézni őket, meg buborékot fújni nekik, meg labdázni velük :o)

Még egyszer köszönöm mindenkinek a szurkolást, a leveleket, hívásokat és a sok sms-t :o)
Csak nézem őket, és még mindig alig hiszem el, hogy tényleg itt vannak, sikerült!


30 megjegyzés:

Hella&Krisz&csajok írta...

Nagyon örülök, hogy ilyen jól végződött a kutyusok kalandja!!!

Józsi írta...

Gratulálok nektek a nagyszerű videóhoz, amelyből látszik mindenki felhőtlen boldogsága, és gratulálok ahhoz a kitartáshoz, amely pénzt és energiát nem kímélve meghozta a gyümölcsét, és egyesült a család! Ezután nem lehet azt mondani a kutyusaitokra, hogy a kutya sem irigyli őket. Én biztosan irigykedem rájuk, ők már jó helyen vannak! :)))
Jó egészséget mindenkinek, az immár hirtelen 5 főre nőt nagycsaládban!

Molnár Ágnes írta...

Gratulálok a kitartáshoz, ahogy ezt az egész procedúrát végigvittétek. ás persze azoknak is akik ebben mindvégig támogattak és segítettek,szóval most már teljes a család :o)
Nagyon jó nézni ezt a videót, és biztos még sokszor meg fogom tenni,
Legyetek nagyon nagyon boldogok, de hát akkor is hiányoztok itthonról:)
Puszi Mindenkinek,
Ági,

bluesky írta...

Omlottek a konnyeim.Koszi a videot!Nagyon nagyon sok boldogsagot kivanok nektek egyutt!!!

Névtelen írta...

Nagy-nagy gratula a kitartásotokhoz, nagyon szorítottunk Nektek.
Ennél jobb hírrel nem is kezdődhetett volna a napom! :)

Taskó

Andrea írta...

Nagyon orulok, hogy végre sikerult és egyutt lehettek. Hetek ora olvasom a blogodat es most reggel konnypotyogas kozben neztem meg a videot, nagyon klassz kepek.
Sok szep evet egyutt!
Andrea

ViviS írta...

Én is gratulálok!Csodaszép karácsonyotok lesz!A video szuper lett,a zene külön jó!

Priscilla írta...

gratulálok, sikerült végigcsinálnotok! :-) Erika sms-ezett nekem, mikor elhoztátok a kutyákat, nagyon örültem, h minden rendben ment. szép karácsonyt a kibővült családnak! :-) jók a képek nagyon.
Kriszta

Névtelen írta...

Sziasztok!

Hihetetlen öröm volt "csak" nézni is az örömötöket. És látni, hogy ennyi viszontagság után végre jó véget ért a történet.
A kutyiknak sok-sok simogatást, nektek rengeteg puszit küldünk :
Mama, Éva

Szalma család írta...

Jó volt olvasni a soraidat és nézni a videót! Árad belőletek az egymás iránti határtalan szeretet. Nagyon örülünk és nagy kő esett le a szívünkről, hogy minden rendben a kutyusokkal és hogy hosszú idő után újra együtt lehettek! Nagyon sok boldogságot nektek - azt hiszem a boldog karácsony, már meglesz! :)))

Patai Ili írta...

Szia Ági! Nem igazán szoktam írni, de rendszeres olvasód vagyok! Most viszont a második mondat után úgy sírtam, hogy nem bírtam olvasni! Szívből örülök, hogy álmaid sorba valóra válnak! Úgy gondolom meg is érdemled, érdemlitek, hogy minden úgy legyen ahogy szeretnétek! Gratulálok, és Kellemes Karácsonyi ünnepeket Kívánunk immár a kibővült családnak!
Baráti üdvözlettel Patai család

Agi írta...

Nagyon szépen köszönjük mindannyiótoknak a kedves szavakat!!! :o)
Kuttyok továbbra is nagyon jól érzik magukat, bár a mai 38.5 fokban már ők is inkább az árnyékban hűsöltek :o)

Agnes írta...

Mi is orulunk, hogy vegul minden rendben lett, jol vegzodott. A kutyak csodaszepek meg mindig, es latszik, hogy iszonyat jol erzik magukat ujra veletek :)

Kropiek

Alexandra írta...

Gratulálok! :) Veletek együtt örülök :)
Nagyon jó volt olvasni a beszámolót, szinte láttam az egész jelenetet. Nagyon jó a videó, a zene pedig tökéletes!
Izgalmas volt olvasni a történeteteket és tényleg örömteli érzés, hogy ilyen jó vége lett.
Ági, végre túl vagy a nagy stresszen, lazíthatsz - már amennyire két ilyen gyönyörű kutyával lazítani lehet :)))
Boldog karácsonyt Nektek!

Névtelen írta...

Sziasztok, nagyon örülök, hogy veletek vannak a kutyusok. Én még nem vagyok biztos benne, végig tudom-e csinálni jövőre ugyanezt a kis lökött kutyámmal. Bár elnézve az örömötöket, megéri. Sok boldogságot kívánok így együtt! Boldog Karácsonyt!
Üdv Ildi

Cat(harine) írta...

Karácsonyra együtt a család! :)
Kellemes ünnepeket!!!

Nori írta...

Csodálatos lehet, hogy újra együtt vagytok! Nagyon jók a képek és zene hozzá!
Boldog Karácsonyt Nektek!

Veronika írta...

Kedves Ági, Márk és Milán!

Miután majdnem egy szuszra végig olvastam az egész blogotokat, mivel egyszerűen nem tudtam abbahagyni, nem tudom megállni, hogy ne fejezzem ki elismerésemet és őszinte gratulációmat az ausztráliai életetekhez. Lenne pár kérdésem, amit ha lehetne, emailban feltennék, mivel mostanában egyre komolyabban foglalkoztat az Ausztáliába település gondolata. Tudom, hogy nagyon elfoglaltak vagytok, főleg most, hogy a kutyák is megérkeztek, de nagyon hálás lennék érte :-)
Kívánok Nektek nagyon boldog, sikeres új évet!
V.

Agi írta...

Köszönjük szépen a kedves szavakat :o)

Bluesky, Ildi: MEGÉRI! :o) Az, hogy itt vannak és újra együtt lehetünk velük, mindent megér; értük akár elölről kezdeném az egész procedúrát.
Ha kihozatalon töritek a fejeteket, és csak a szabályzat bonyolultsága tart vissza, szívesen segítek amiben tudok, nyomtatványtöltögetés, AQIS levelezés, tennivalók stb. Nálunk úgy adódott, hogy végül mindenféle extra probléma is felmerült, szóval szerintem elég jó kis rutinra tettem szert :o) A lényeg, hogy szívesen segítek; nehogy az itt olvasott bonyodalmak tántorítsanak el!

Veronika: köszönjük szépen, és mi is boldog új évet kívánunk Neked! :o) Az elérhetőségem zardin@freemail.hu :o)

Csiák-Sedivy Család írta...

Drágaságaink!

Nagyon örülünk, hogy újra együtt lehettek. Gyönyörű képeket és videókat készítetek, mint mindig és oly annyira meghatóak, hogy mindig könnyeket csal a szemünkbe. Szuper látni olyan fotóitokat, melyeken felismerjük, hogy "nézd, ott voltunk együtt!".

Rettenetesen hiányoztok nekünk!
Puszilunk és szeretünk:
Betti & Gyula

Agi írta...

Tündérek vagytok, Ti is nagyon hiányoztok Nekünk!! Mostanában pláne sokat emlegetünk Titeket, mert másfél hete érkezett az unokatesóm és persze Vele is ugyanazokat a kedvenc helyeinket járjuk be, mint akkor Veletek..
Annyira jó lenne, ha újra itt lennétek... azért én reménykedem :o)
Millió pussz!
Ági

NZ/X írta...

Csak most értesültem róla, hogy végre sikerült a család újraegyesítés!!! Gratulálok!!!

Ismerős az érzés, habár nekem nem másfél évet csak egy hónapot kellett kibírnom...

Éva írta...

Szia!

Gratulálok, hogy végre veled lehetnek a kutyák. Én ahogy olvastam a blogod még el is sírtam magam. Hiszen az én kiskutyám is utazás előtt áll, és erről szeretnék párat kérdezni. Te ki javasolsz szállító cégnek magyarországról, és kb mennyibe kerül. Nekem egy 5,5 kg-os havanese kutyusom van, és Új zélandra utazna. Nagyon megköszönnék minden segítséget. További jó mulatást Nektek:))))
Köszi előre is
Évi

MartinIsti írta...

Agi: nekem is konnybe labadt a szemem, ahogy olvastam a bejegyzest! Csudijo hogy boldogok a kutyaid Veletek egyutt :o)

Eva: ha jol tudom, 10 kg alatti, kistermetu kutyak utazhatnak fent az utasterben (ha nem is minden legitarsasagnal), persze rendes ketrec kell hozza, de erdemes utanajarnod, persze csak ha nem vagy meg itt NZ-n, mert akkor macerasabb a dolog. De ha egyszerre tudsz jonni vele, akkor szerintem ez a legkutyabaratabb megoldas.

Agi írta...

Még egyszer köszi mindenkinek :o)

Éva, Isti: az új-zélandi szabályokkal sajnos nem vagyok tisztában, de ide au-ba nem érkezhet kutya/macska a fedélzeten utazva: "AQIS does not place any restrictions on the airline you choose. However, the animal must travel as “Manifested Cargo” (not in the cabin) and in an International Air Transport Association (IATA) approved container (crate) for cats and dogs."

Éva: nagyon utána kell nézni az áraknak, mert iszonyatos különbségek vannak. Nekem az egyik kutyám normál, standard méretű ketrecben utazott, és a legtöbb árajánlat az ő méretére 4500-5500 euró (!) között mozgott... És akkor még nem is beszéltünk Arwenről, aki ugye végül személyre szabott, jóval magasabb és nehezebb ketrecben utazott. Kíváncsi vagyok, ezek a cégek a két kutyámat így mennyiért vitték volna el? 12ezer euróért?? Röhej...
Végül Prágában találtam egy szállítmányozót, aki a két agarat összesen 2100 euróért elhozta Sydney-be, állatorvosi költségekkel, kezelési költségekkel együtt... Nagyon nem mindegy!

Lilla írta...

Sziasztok, nagyon orulunk es gratulalunk, hogy sikerult elinteznetek! A kutyak edesek, a video kiraly! Milu hihetetlen sokat nott, amiota nem lattuk!
Puszi Nektek!

Joey és Daisy írta...

Sziasztok!

Ismeretlenként írok ide, ebbe a szuper kis blogba. Nagyon jó és érdekes lett a beszámoló, hogyan és min mentetek keresztül, mire elértétek a várva várt boldogságot. Mi augusztus 20-án költözünk ki Angliába és van két csodálatos francia bulldogunk, tehát részben, de tudom milyen procedúrák vannak, mire az ember elkezdheti az életét a kis családjával az új Országban. Tisztellek titeket, hogy így kitartottatok kedvenceitek mellett, mert ezt nem sok ember vitte volna végig.
Nagyon sok boldogságot kívánok nektek. :)

Viki

Agi írta...

Szia Viki!
Nagyon jólesik, amit írtál; és köszönöm szépen a jókívánságokat! Nektek is sok boldogságot a francia bullikkal! :o)

Ági

moderntalking írta...

Szia Ági!
Szuper vagy és hatalmas segítséget jelent,hogy fáradságot nem kimélve,ilyen részletesen leirtad a teendőket a kutyusokkal kapcsolatban.Mi Sydneybe fogunk menni jővő ősszel húzamosabb időre,és szeretnén a két Bichon Havanese kiskityáinkat magunkal vinni.Anya és lánya 4 és 7 évesek.Ivartalanitva vannak.Annyi lenne a kérdésem,hogy Ausztráliába menet a kistestű 5kg kutyák nem utazhatnak az utastérben velünk?
Előre is köszönöm a választ.És örök hála ezért a részletes beszámolóért.
Minden jót neked és a kutyiknak.
Üdvözlettel
Cserháti Mónika

Agi írta...

Szia Móni!
Nagyon köszönöm a kedves szavakat és szurkolok Nektek, hogy minél simábban menjen majd az ügyintézés! :o)

Kérdésedre válaszolva: a légitársaságok engednék az 5 kg alatti kutyák utastérben való utaztatását, az AQIS azonban nem :o( (a régi szabályzatban is benne volt, de most megnéztem a legfrissebbet:
http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat4/info-pack-4)

Itt az ide vonatkozó rész:
"AQIS does not place any restrictions on the airline you choose. However, the animal must travel as “Manifested Cargo” (not in the cabin) and in an International Air Transport Association (IATA) approved container (crate) for cats and dogs."

Ha bármi kérdésed lenne még, szívesen segítek, ha tudok! Most úgyis nekem is elő kell majd vennem újra a témát, mert egy barátnőm kiskutyája (egy sealyham terrier baba :o) érkezik majd Melbourne-be néhány hónap múlva :o)

Sok sikert Nektek!!
Ági