2008. március 12., szerda

Fejlemények

Nem, nem a vízumunk ügyében, ott nem történt előrehaladás - és májusig nagy valószínűséggel nem is fog.

Márknak viszont mind a 4 Mircrosoft Dynamics NAV vizsgája sikerült (Financials, CRM, Manufacturing, Service), méghozzá nagyon szép eredménnyel! Így - harmadikként Magyarországon - már neki is papírja van róla, hogy ért ahhoz amiben dolgozik, amit oktat :o) És minden vizsgát angolul tett le (feleletválasztós tesztsorozatról van szó) Nagyon reméljük, hogy ezzel jelentősen megnöveli majd az elhelyezkedési esélyeit.

A múltkor kutyás kérdésemmel kapcsolatban köszönöm szépen a válaszokat Krisznek és Juditnak, minden ilyen információ nagyon hasznos nekünk! A hozzászólással egyidőben dobtam gyorsan egy érdeklődő emailt 2 nagyobb ingatlanosnak (a harmadik hibára futott, többet keresgélni meg nem volt időm), mindketten válaszoltak is:

Barry Plant:

Dear Agnes

Thank you for your email. Quite often it will depend on whether the landlord is prepared to allow a tenant to have a pet at their property. This would be a matter you would need to discuss with any potential Property Manager who you may deal with in Australia so they can liaise between yourself and the landlord of the property in which you are interested.

All the best,
Shiona

a másik (LJ Hooker) már több mindent írt:

Hi Agnes,

Please find attached a copy of our current rental list so you can see what properties are currently leasing for.

As for having pets, that is not a problem some properties allow pets and some don’t usually they are advertised on the websites if they do or don’t accept pets.
However if there is a property you are interested in and it is advertised as NO PETS, we can always ask the landlord if pets can be permitted especially if you have references from previous rental properties that the animal isn’t destructive, and by the sounds of your dog it is everyone’s dream pet.

It is best to start looking 3-4 weeks prior to your arrival as what is available now may not necessarily be available in August, plus new properties will be listed by then. We and most agents advertise on our rental list and websites 2-3 weeks prior to them being available to lease.

Kind Regards

Susie

Ezen kívül utánanéztem a neten, és találtam olyat, hogy "Hound Club of Victoria". A honlapjukon megtaláltam a komplett bizottság listáját; nevek, rangok, telefonszám, emailcím. Sokáig tanakodtam, merjek-e egyenesen az elnöknek írni. Feltételeztem, hogy klubelnökként bíró egy egyben - ők itt mifelénk nagyon nagy emberek. Rákerestem a hölgy nevére a neten és tényleg híres bíró, az összes fajtacsoportra van bírói jogosultsága; emellett igen elismert tenyésztő. A fotókon amiket találtam szimpi volt, úgyhogy írtam neki egy rövid, udvarias emailt a kérdéseimmel, vázolva a szituációt, és küldtem pár képet Arwenről. A válasza alig pár óra múlva meg is érkezett.
Azt írta, hogy Arwen valóban gyönyörű és kiemelkedően jól szerepelne az ottani kiállításokon. Leírta, milyen papírokat kell beszereznem, hogy ott regisztrálni tudjam őt, és hétfőn össze is hoz a hölggyel, aki ezt az irodában intézi. Ő a Dél-Keleti kerületekben lakik, kb. 50 km-re a központtól, ezt úgy is hívják már, hogy "kutya-zóna", 2 holdas birtokokkal, ahol akár 20 kutyát is lehet tartani. Bérelni sajnos nem túl egyszerű, mert a legtöbb tulajdonos aki kiadja a házát, nem akar ott kutyát látni; de azért nem lehetetlen. Ha majd meg tudom neki írni, hogy pontosan melyik környékre szeretnénk költözni, akkor ő szívesen megnézi majd nekem a költségeket is és hogy mely ingatlanok azok, ahová beengednek kutyát. Saját tulajdonú háznál a legtöbb önkormányzat 2 kutyát engedélyez, az e feletti létszám már engedélyköteles.
És tényleg szóljak ha bármi segítség kell, mert nagyon szívesen segít bármiben. És hogy reméli, hogy a novemberi speciál kiállításukon Arwen már kint lesz a karanténból és így benevezhetem. Arra is felajánlja a segítségét, ha a későbbiekben tenyészteni szeretném Arwent, mert fagyasztott sperma témában is eléggé otthon van.
Hétvégén nem volt időm válaszolni, hétfőn pedig írt még egy levelet, hogy beszélt az irodában az asszisztenssel és akkor ezek és ezek kellenek majd a regisztrációhoz, reméli, hogy jól telt a hétvége stb.
Mondanom sem kell, hogy teljesen elámultam, hogy ilyen létezik! Ég és Föld.
(Nálunk ez úgy néz ki, hogy a magyar kennel klubot úgy 80%-ban el sem lehet érni telefonon, emailemre meg még soha nem is válaszoltak, hogy a többit ne is említsem)
Ja, korábban írtam egyébként egy ausztrál tenyésztőnek is, aki az én fajtámmal foglalkozik, és ő is azonnal felajánlotta a segítségét, és nem kis meglepetésemre minden kérés nélkül postázott a címünkre ausztrál kutya újságot, meg álláshirdetéses és ingatlanos újságokat... majd írt, hogy ő már Brisbane-ben lakik, de szóljak ám ha szeretnék még ilyeneket, mert akkor megpróbál szerezni Melbourne-ből is.
Hát igen. Azt hiszem, ez több hozzáfűznivalót nem is igényel. Nagyon várjuk azt a vízumot...

2 megjegyzés:

Lilla írta...

Szoktam latni itt kocsikat olyan emblemaval, hogy "Hungarian Vizsla", nyilvan valami klubnak a ceges autoja. :o) (Tudom, a tieitek agarak.) De akkor is erdekes.

Agi, most mar megkaptad a leveleimet?

GzaJudit írta...

Na ezek jo hirek, en is ugy latom, hogy semmi nem lehetetlen, csak ido es turelem kerdese az egesz... :)
Puszi: Judit