2008. április 7., hétfő

Feltöltődés

Hétvégén barátainkhoz voltunk hivatalosak - és természetesen Ausztráliáról szólt minden :o)) Nemrég érkeztek haza, majdnem egy hónapot töltöttek Adelaide-ben, Sydney-ben és a Gold Coast-on; Sydney-ben pedig össze is házasodtak :o) 6 órányi videóanyaguk volt és tonnányi fotó, prospektus, újság, minden. Nagyon aranyosak voltak, tőlük is kaptunk csiptetős kis koalát, meg egyéb ausztrál ajándékokat, reklámújságokat (Toys'R'us-ból is, hogy összehasonlíthassuk az árakat).
Először a Bogdanovits családtól kaptunk egy plüss koalát, utána Kriszék leptek meg két csiptetős koalával, utána a Kalló családtól kaptunk kis csiptetőset és nagy plüsst egyaránt, most meg Móniéktól ismét egy csiptetőset; kész koalafarmunk van már itthon :o))) Bár ott tartanánk már, hogy mi is kint élünk és mi is hozhatunk haza koalákat a kifelé készülőknek...
Az esküvős videójuk és egyáltalán minden kint készített videó anyaguk valami fantasztikus volt. Meg persze amiket meséltek hozzá! Ahogy hallgattuk őket és néztük a döbbenetesen gyönyörű helyeket a hatalmas vetítővásznon, teljesen feltöltődtünk mindketten. Nekünk (is) nagyon tetszett Adelaide (tudom, aki mondjuk Sydney-ben él, az általában el sem tudja képzelni, miért lehet jó Adelaide-ben élni), és persze Gold Coast. Brisbane-ben sajnos nem voltak, pedig az még nagyon érdekelt volna. Tudom, hogy vannak, akiknek most nagy meglepetést okozok (ahogy olyanok is vannak, akik ezt már rég tudják :o), de nekem (és azt hiszem beszélhetek többes számban is) az eddig olvasottak/látottak alapján bizony még mindig Brisbane áll a #1 helyen. Igen, az "elviselhetetlen" hőség ellenére is. Mivel nem élnek rokonaink Ausztráliában, gyakorlatilag mindegy lenne, melyik városban kezdjük elölről az életünket - Melbourne mellett igazából az döntött, hogy Márk elhelyezkedési esélyei ott nagyságrendekkel nagyobbak (ahogy Sydney-ben is, de az nekünk már túl nagy és túl drága város)

Múlt héten meg egy másik baráti pár látogatott meg minket; felhívtak, hogy csiripelték a madarak, hogy kifelé igyekszünk (nagyon sokan még mindig nem tudják) és gyorsan összehoztunk egy talit. Ők 5 hetet voltak kint pár éve, Sydney-től Cairns-ig mentek. Csináltak nekünk egy 1 órás összevágást a 6 órányi anyagukból, nagyon profi lett! Egész nap beszélgettünk, Márk közben sütött pizzát; tök jó volt :o) Ők egyébként már elég sok helyen jártak a világban, olyan fantasztikus helyeken is, amiről a magyarok többsége álmodni sem mer, és ők is azt mondták, hogy ha máshol szeretnének új életet kezdeni, egész biztos, hogy Ausztráliát választanák (és hogy azért eléggé beleültettük a bogarat a fülükbe :o)

Vízumügyben persze még semmi hír, lassan már 8 hónapja van bent a vízumkérelmünk. Szerintem úgy május végén már kaphatunk case officer-t, utána meg már csak pár hónap... reméljük.
Hétvégén voltunk játszóházban is, ugye milyen nagyfiú már Milu?? (kis tengerészgyalogosom, a frissen nyírt hajával :o)))

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok,

Nagyon jó volt Nálatok, Márk pizzáját azóta is emlegetjük! :) Nagyon nagy dologba vágtatok bele, de a helyetekben én is mennék. Azt gondolom, ha valakinek összejön az Ausztrál álom, azok Ti lesztek, és nem elsősorban a szerencsére gondolok ...
Remélem a többit majd élőben el tudjuk mondani, ha Márk túl lesz az angol vizsgán.

Legyetek jók,
Mi