2010. november 26., péntek

Díjat kaptam :o)

Helga kreatív blogger díjjal jutalmazott, ami egyrészt persze jólesett (köszönöm szépen Helga!!! :o)), másrészt viszont meglepett, mivel soha nem voltam valami nagy blogíró, az utóbbi időben meg még annyira se :o) Sőt, bevallom őszintén, hogy már nagyon rég nem olvasok blogokat sem, holott annak idején, még a tervezgetés fázisában, aztán a vízumravárás időszakában, majd a kiérkezésünket követő időkben ez szinte napi tevékenységnek számított nálam. Mostanra már alig pár blog maradt csak, amit  kisebb-nagyobb (de inkább nagyobb) fáziskésésekkel figyelemmel kísérek.
Így hirtelen 2 blog van, ami a díjtovábbadás kapcsán azonnal eszembe jutott:

1. Először is Grétáék blogja :o) Nagyon tetszik, ahogy írnak, mindig megmosolyogtatnak; és egyébként is egy szeretnivaló, klassz családnak látom őket :o)) Csak így tovább, abba ne hagyjátok! :o)

2. Nem tudok elég hálás lenni Alexandrának a gasztroblogjáért. Jó 4 hónapja áttértünk a Paleo táplálkozásra, és Alexandránál találtam a legjobb paleos recepteket :o)  A paszternákpüréért pedig külön örök hálám; nekem eszembe nem jutott volna ezzel helyettesíteni a krumplipürét (ami már veszettül hiányzott egyébként..) - hát valami isteni finom!! (a körtés változatot szoktam készíteni, és egy kis szerecsendiót is teszek bele :o) 
Szendi cikkeire igazából az IPM-ben figyeltünk fel még valamikor év elején (ez az egy újság még ide is jár nekünk :o), és szülinapomra megkaptam anyuéktól Szendi "Paleolit táplálkozás" c. könyvét. Régebben teljesen hidegen hagytak a gyors és könnyű fogyást ígérő, "forradalmian új" diéták, és ez a könyv sem a fogyás miatt érdekelt (bár fogyókúrának is a legtökéletesebb megoldás szerintem); én valami egész mást kerestem - és Szendi könyvében végre megtaláltam; az utolsó mozaikok így kerültek a helyükre. (arról nem is beszélve, hogy a könyv hatására nemrég kivizsgáltattam magam, és bizony kiderült a rejtett gluténérzékenység, meg még néhány autoimmun dolog is sajnos - belegondolni is rossz, ha csak évek, évtizedek múlva jutottam volna el egy kivizsgálásig, amikor már a tünetek is megjelennek)
Nagyon érdekes, igen elgondolkodtató olvasmány, tekintélyes szakirodalommal és korrekt kutatási anyagokkal alátámasztva - én mindenkinek csak ajánlani tudom :o) (az meg már csak hab a paleo-tortán, hogy ráadásul pont Alexandra volt, aki jó egy éve a bőrgyógyászati vizsgálatom kapcsán ajánlotta Szendi tények-tévhitek.hu oldalát, csak akkor még nem voltam elég érett rá :o) 
Alexandrának egyébként az Ausztráliás blogját is tudom ajánlani; érdekes és olvasmányos (miután most sikerült egy kicsit visszaolvasnom -  ezúton gratulálok az újabb picurkához! :o))

A többi blog között viszont inkább nem is rangsorolnék, simán csak ajánlom őket: Judit blogját természetesen, aki továbbra is rendszeresen megírja élményeit, gondolatait; vagy itt van például   Kanga blogja, ami már akkor is az egyik nagy kedvencem volt, amikor még csak álmodoztam róla, hogy egyszer talán mi is itt fogunk élni. Kriszék blogja is nagyon klassz; tele érdekességgel, kalandtúra-leírásokkal és gyönyörű fotókkal :o) ...és persze még lehetne folytatni a sort; Lilláék, Kropiék, ErvinékRitáék, Whatever Zsuzsiék... és persze biztos van még sok új ausztráliás blog is, amiket nem is ismerek. (Egyébként szívesen tennék ki a linkajánlóba új blogokat is, ha tudtok javasolni párat... )

5 megjegyzés:

Alexandra írta...

Nagyon szépen köszönöm a díjat és a kedves szavakat! :)
Nem is gondoltam volna, hogy a paleo ilyen népszerű lesz az ausztráliai magyarok között :)
Azt hiszem, nem vagyok egyedül, amikor a gyakoribb bejegyzéseidet várjuk :)

GRETA írta...

Húúúú, Ági, most igazán megleptél! Nemcsak a dij, de a hozzá fűzött magyarázat....köszönjük.
Gréta és Gulyásék.

Névtelen írta...

http://densnatura.blogspot.com http://csumby.blogspot.com http://alwine2010.blogspot.com :)

Agi írta...

Alexandra: én köszönöm a sok paleos segítséget :o) (tényleg ilyen népszerű egyébként a paleo táplálkozás az itteni magyarok körében? Engem az itteni barátok többsége csak megmosolyog; csak egy új divatdiétának tartják, ráadásul tőlem hallottak róla először :o)

Gréta: hát ha egyszer így van; nagyon szeretem a blogotokat! :o) Tessék ám majd kitenni a díjat is az oldalra! ;o)

Névtelen: első blikkre simán spamnek hittem a hozzászólást, aztán hamar felfedeztem, hogy témába vágó linkeket kaptam :o) Köszönöm!
Csabi és Csilla blogját ismertem (egyszer talán még egy kommentig is eljutottam, aztán lemaradtam, pedig tényleg nagyon klassz blogjuk van!!!), de a másik kettő nekem tök új. Máris beteszem őket a linkek közé!

Névtelen írta...

Szia Agi,

Olvastam a kutyakohozatalos irasaidat. Mi Moses macskankat szeretnenk magunkal vinni Ausztraliaba es szinten egy Pragai ceget az Animaltransport nevut talaltuk legolcsobbnak. Ti kutyatok is veluk utaztak?