2010. május 26., szerda

Tojáskeltetés az oviban :o)

Pár képet hoztam csak az oviból. Előre tudtunk, hogy ezen a héten "duck hatching" lesz, azaz behoznak az oviba egy inkubátort, benne épp kikelés előtt álló tojásokkal, amikből gyakorlatilag a gyerekek szeme láttára bújnak ki a kiskacsák. Hétfőn érkezett meg az inkubátor, és a gyerekek a szőnyegen körben ülve nagy csendben, nagyon óvatosan, egyenként a kezükbe foghatták a meleg, közvetlenül repedés előtt álló tojásokat; a fülükhöz téve még hallhatták is belül a kiskacsákat :o) Mondanom sem kell, mekkora élmény ez nekik... Ma reggel kezdtek kikelni a kacsák, így az óvónénik át is helyezték őket egy nagyobb, meleg fészekbe. 



Molly csendre inti Finn-t: egy tojásból még várják a kiskacsát!







7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez szuper élmény lehet(ett) a gyerekeknek, bár szerintem még a felnőtteknek is. :) Nekem még nem volt szerencsém tojásból kikelést végignézni...na, majd Au-ban :)))
Meddig maradnak az oviban a kiskacsák?

Puszi az egész családnak!

Eni (Szalma)

Cat(harine) írta...

Hihetetlen jó fejek. Ebben az országban annyira igyekeznek megmutatni nekik minden különleges dolgot. Itthon bezzeg...

Névtelen írta...

Tök jó, hogy ilyen van nálatok. Én meg örülök, ha kiviszik a gyereket az oviban az udvarra, levegőzni....
Puszi, Hugi

Alexandra írta...

Hogy ez mekkora ötlet!
Egyszer nálunk is volt keltető a lakásban, csibék és kacsák keltek ki a tojásokból. A lakótelep összes gyereke hozzánk járt állatokat nézni :D

Agi írta...

Eni: én sem láttam még ilyet korábban, nekem is élmény volt :o)) (kivételesen pont aznapra voltam beírva duty-ra az oviba :o)
Csak a héten voltak itt a kacsák, jövő héttől már minden visszaáll a régibe.

Cat, Erás: igen, nekem sem rémlik, hogy otthon is lett volna ilyesmi... Itt viszont szinte minden oviban van ilyen program, meg kisiskolásoknak is!

Alexandra: de jó, el is hiszem, hogy minden gyerek hozzátok járt :o) Mi lett utána a csibékkel? Mentek a nagyszülőhöz?

Lilucilu írta...

Milyen jó ötlet. Egyszerű, és nagyszerű! Mo.-n hallottál már ilyenről? Mert Én nem. Ez megint egy sokadik plussz pont AU javára, Mo-al szemben.

Éva írta...

SZUPER! Ilyeneket olvasva is elolvadok...EBBŐL igen tanulnak a gyerekek, megjegyzik, örök ÉLMÉNY lesz! Csodálatos lehetőség!
Köszi, hogy megosztottad! Üdv Éva