2009. augusztus 27., csütörtök

A Gold Coast

Amikor tavaly szeptemberben először jártam a Gold Coaston, már akkor lenyűgözött, teljesen beleszerettem. Most, hogy múlt héten lehetőségem volt 2 napot ismét ott tölteni, ez az érzés csak fokozódott. Csak mi, hatan lányok, utaztunk a minivakációra - egyik barátnőnk, Annamari születésnapját ünnepeltük ott, és a jegyeket már vagy fél éve megvettük (mindössze 79 dollárért egyébként, plusz ugyanennyi vissza)
Leszálltam a gépről, és onnantól kezdve egészen a hazautazásig úgy lélegeztem, mint egy idióta: igyekeztem minél jobban teleszívni a tüdőm - a szubtrópusi klíma illata maga az álom, nem lehet betelni vele. És azok a madárhangok... Meg a nyári meleg... Már most mindenki fürdőruhában, rövidnaciban, szörfösgatyában mászkál az utcákon, na meg az elmaradhatatlan flip-flop papucsban, vagy simán csak mezitláb. Egyikünket már meg is kapta a nap, úgyhogy használnom kellett naptejet, ami augusztusban azért kicsit húzós (mi lehet ott októbertől, nem beszélve a nyári hónapokról?) Ebben az időszakban, nyaralásra viszont kétségtelenül az egyik legjobb választás a Gold Coast.
A szállást a lányok foglalták, én annyit tudtam, hogy egy apartmant fogunk bérelni. Nem egészen így képzeltem - az apartmanunk az óceántól kb. 2 utcára, egy 17 emeletes apartmanház, az Aristocrat 9. emeletén volt, hatalmas terasszal, panorámával a felhőkarcolókra és az óceánra... Elmondhatatlan a látvány, az érzés. Amikor csak tehettem, a teraszon ácsorogtam, mélyeket lélegeztem, bámultam a gyönyörű panorámát, közben minden porcikámat átjárta a boldogság, hogy ott lehetek.

Szintenként csak 3 apartman van az épületben, 2 két szobás, 1 egy szobás. A nappaliból és minden szobából ki lehet menni a hatalmas teraszra, ahonnan ilyesmi látvány tárul az ember szeme elé:




Mivel csak 2 napunk volt, igyekeztünk minél több látnivalót besűríteni. Voltunk természetesen a híres Q1-ban is, melynek 77. emeletéről ilyen kilátás nyílt...:



Rainbow bay:



Ellátogattunk egy gyönyörű vízeséshez is, ez már a hegyekben volt, egy hatalmas erdőben:

Utaztunk az Aquaduck-on is, ami gyakorlatilag egy kétéltű jármű, buszként indul, aztán belecsobban a vízbe és hajóként funkcionál tovább.



Innen próbáltam fotózni a híres Palazzo Versace-t. Már a név mindent elmond, az ötcsillagos megaluxust tudni kell megfizetni, viszont akár Paris Hiltonnal, vagy például Kate Hudson-nal is összefuthat benne az ember. És még két penthouse is elfért a tetején.

Itt Kylie Minogue-nak van állítólag egy lakosztálya:

Part menti kis házikók, az egyiknek magánhelikopterrel:


Itt állítólag egy plumber-nek van 4 háza is:

Ez meg állítólag Jackie Chan itteni nyaralója

És ismét az apartmanból, egy hajnali fotó (de éjjel is gyönyörű volt a sok kivilágított felhőkarcoló látványa, háttérben meg a fekete óceán)

Legnagyobb meglepetésemre a Duna TV híradójára ébredtem, az SBS-en nyomták a magyar híreket. Már lassan egy éve nem láttam magyar híradót, otthon nincs ilyen csatornánk (se). Egy pillanatfelvétel, komment nélkül:

Fantasztikus volt ez a két nap a lányokkal, igazi feltöltődés! A publikus fotókat ide fogom majd feltölteni.

5 megjegyzés:

Unknown írta...

Szia, Ágikám !

Fantasztikusak a fotók, teljesen átéreztük a lelkesedésed....
Nem akarsz másodállásban fotós lenni :)
Puszi :
Mama, Éva

Unknown írta...

A 2. mondat végéről lemaradt a kérdőjel ::))

Sok puszi :

mama, Éva

Névtelen írta...

Fantasztikus lehetett!!! (Hm, vajon mi lehet a nem publikus fotókon?! :))
Puszi,
Beus

Barus írta...

Szia,
de jo lehetett nektek! :-))
Mizujs? Hivj ha van idod!
Szio.

Agi írta...

Köszi, tényleg fantasztikus volt!

Barus: hívlak :o)