2009. február 26., csütörtök

Point Nepean

Pár napja ismét csodaszép helyre kirándultunk, oda, ahol a nyílt óceán és a Port Phillip Bay találkozik egymással. 


Sok történelmi emlék is található itt, több világháborús betonbunker és erődök (Lacus, Neked nagyon tetszett volna) Nagyot túráztunk, állati jól esett. Mondtam már, hogy imádok itt lenni? :o) Egyszerűen olyan színek vannak itt Ausztráliában, hogy eszméletlen... És a képek nem is igazán adják vissza, pláne hogy csak a kis kompakt gép volt velem.






Aznap este hazafelé autózva aztán arra lettünk figyelmesek, hogy egyre nagyobb füst felé haladunk, valami nagyon ég. Rögtön átkapcsoltunk a rádióra, és megtudtuk, hogy a Dandenong Ranges környékén törtek ki tüzek, többen meg is sérültek, és több helyen is előkészítették az evakuálást. Ha arra gondolok, hogy aznap reggel még tanakodtunk, hogy a Point Nepean-re menjünk-e vagy Milu kedvéért megnézzük Ausztrália legrégebbi gőzmozdonyát, a Puffing Billy-t Belgrave-ben, hát azért örülök, hogy végül inkább délnek mentünk. A tüzet sikerült kontrollálni, inkább a holnapi nap lehet aggasztó, péntekre ugyanis ismét 38 fokot ígért az előrejelzés, így holnapra természetesen "Total Fire Ban" van érvényben Victoria állam egész területére. (amúgy szuper idő van, általában olyan 24-30 fokok)

3 megjegyzés:

Molnár Ágnes írta...

Ügye tudod, és érzed, hogy mi is szeretünk titeket, és borzasztóan hiányoztok. Vigyázzatok egymásra.
Millió puszi
Ági,

Unknown írta...

vhogy nem csodálom,hogy imádsz ott lenni... :)
bár én is imádhatnám már :)

továbbiakban is sok ilyen szépet és jot!

Ildi,Bp

Névtelen írta...

Tegnap en is Point Nepean-en voltam, tenyleg nagyon szep. Eddig valahogy mindig csak Rye-ig vagy Portsea-ig jutottam, de vegre sikerult megnezni ezt a reszt is. Tenyleg gyonyoru, egy napot erdemes raszanni.