2009. január 12., hétfő

St. Kilda

Megembereltem magam, és végre feltöltöttem párszáz képet :o) 
Voltunk például St.Kilda beach-en, ami egy elég híres tengerparti rész itt Melbourne-ben. Na itt aztán volt élet :o) Számomra már talán túlságosan is pezsgő, de állítólag esténként, meg pl. szilveszterkor igazán húzós, a rengeteg laza fiatallal. Mindenesetre itt láttam életemben először egy legalább 80 éves nénit miniszoknyában. De egy játszótéren láttunk egy kb. 8-9 év körüli kislányt is, akinek akkora fehér, köves, csillámos festett műkörmei voltak, hogy nem tudta rendesen megfogni a biciklije kormányát sem... (na ez nekem már sok volt)
Alapvetően egyébként tetszik, hogy itt Ausztráliában tényleg mindent lehet, senki nem szól be és nem néz meg semmiért. Ha hülyén vagy öltözve, az sem gond, ha van rajtad súlyfelesleg, azért sem fognak megnézni vagy kicsúfolni és így tovább. Ha pl. egy ruhaüzletben jó zene szól és kedved támad vad táncra perdülni a fogasok között, hát rajta (ilyet is láttam már) Ha akarsz, pizsamában és plüssmamuszban, a kedvenc plüssmaciddal a kezedben is mászkálhatsz a belvárosban, vonatra szállhatsz, és még csak meg sem mosolyognak. (erre speciel épp ma láttunk példát, két boldog tinilányt, plüssökkel, pizsiben :o) De a Safeway-ben is összefutottam már pizsamás, fürdőköpenyes huszonévessel, akinek még a haja is vizes volt.
Meg mezitláb is szeretnek mászkálni, és nem csak a tengerparton, a bevásárlóközpontokban sem ritka látvány a cipő nélküli ausztrál :o)



A St. Kildás fotók ebben az albumban találhatók! Hazafelé kihagytuk az autópályát és a tengerpart melletti úton csorogtunk lefelé vagy 25 km-t. Lélegzetelállító volt az egész hely hangulata, naplementekor a tenger és a gyönyörű, tengerre néző, panorámás villák... Nagy élmény volt.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kit érdekel hogy ti hova kirándultok???!!!

Névtelen írta...

Kit érdekel hogy ti hova kirándultok???!!!

JuditAu írta...

Engem speciel erdekel, meg meg kb. masik 100 embert, aki olvassa a blogot. Ha Teged nem erdekel, akkor keress masik oldalt, van valasztek... 'Sajnos' a blog mar csak ilyen szemelyes mufaj, hogy arrol ir benne az ember, amirol csak akar. :)