2008. november 10., hétfő

2 hónap

Repül az idő, épp ma van kerek 2 hónapja, hogy megérkeztünk Ausztráliába, és pont kerek 1 hónapja lakunk saját bérleményben (és előtte kerek 2 hetet töltöttünk Juditékkal Brisbane-ben; hej, de jó nyaralás volt... :o))

Sok az elmaradásom, tudom, kissé hanyagolom a blogot, de kárpótlásul most feltöltöttem többszáz képet ;o) Voltunk például Porter Davis bemutatóházakban - már Magyarországon is odáig voltam a munkáikért és gyakran böngésztem a honlapjukat, élőben meg aztán tényleg döbbenetesen jók a házaik (na meg a design, a berendezés sem utolsó...)
Ilyen elképesztően szép házakban még soha életemben nem jártam. A fotók sajnos nem adják vissza, de azért feltöltöttem jópárat ebbe az albumba.
Ma egyébként végre a házunkon elvégzendő munkálatok is megtörténtek. 3 inspection is volt végül, ahol nagyon alaposan felmérték, hogy hol vannak hibák a házon, és úgy volt, hogy múlt héten felhívnak a mobilomon időpontot egyeztetni, hogy mikor jöjjön a munkás brigád. Végül nem hívtak fel, vasárnap gondoltam is rá, hogy hétfőn majd rákérdezünk az ingatlanügynökségnél (az például, hogy a dolgozószoba ajtaját nem lehet becsukni, nem zavar annyira, mint az, hogy a mai napig nincs antenna a házon, így egyelőre egyetlen TV adást sem tudunk fogni)
Erre hétfő reggel 7.20 perckor kopogtatnak az ajtón. Mindketten fent voltunk már, Márk épp indult munkába, de azért meglepett a korai időpont, pláne hogy a brigád állt az ajtóban, hogy akkor jöttek szerelni... Nagyszerű. Már rég dolgoztak, amikor is 7.45-kor csörgött Márk mobilja: az ingatlanos hívta, hogy jelezze, hogy akkor ma jönnének a munkások, és legyünk oly kedvesek otthon tartózkodni, hogy beengedjük őket.
Úgyhogy ma azért írtam az ingatlanügynökségnek egy udvarias levelet, amelyben megkértem őket, hogy a jövőben min. 3 nappal a látogatások előtt legyenek kedvesek szólni, és akkor mi is tudunk tervezni, nem kell hirtelen az összes aznapi programot lemondani.

Mik voltak még? Múlt héten kaptunk egy extra napot is, amit együtt tölthettünk - kedden munkaszüneti nap volt Victoria államban a Melbourne Cup miatt (lóverseny... :o))
Kirándultunk Williamstown-ba, többször tengerpartoztunk (most már olyan 28 fokok vannak), ettünk a Paprika Hussarban (valami isteni volt a kapros juhtúróval töltött gombájuk), meg felfedeztük végre jobban a környékünket is, és leesett az állunk, olyan utcák és házak vannak fölöttünk úgy 2 utcával... sok képet töltöttem fel ide

Tudom, hogy mondtam már, de imádok itt lakni. Akkor is szimpi volt, amikor gőzerővel albérletkeresésben voltunk, mostanra viszont arra jutottam, hogy ennél jobb helyet akarva sem találhattunk volna, állati mázlink van (ebben is).
Gyönyörű, panorámás helyen lakunk, rengeteg zölddel, óriás fákkal, pálmákkal; csendes, békés környéken - viszont ha némi nyüzsire vágyunk, mindössze egyetlen egy utcára kezdődik a "belváros": egy óriási és minden nap éjfélig nyitvatartó Safeway, posta, könyvtár; könyvesboltok, kávézók, éttermek, drogériák, patikák, tisztítók, divatüzletek, számítástechnikai üzletek, bababolt, lakberendezés, antik áruk, édességboltok, cheesecake bolt, fagyizók stb. végeláthatatlan sora - nappal is szeretek errefelé sétálni Miluval, este pedig aztán főleg nagyon hangulatos, rengeteg ember van az utcákon, az éttermek tömve vannak.
Még egy Ice Rock fagyizó is van (az is este f11-ig van nyitva) - erről egyébként korábban még nem is hallottam; az adag fagyiba ott helyben keverik bele az általad választott kombinációt, legyen az gumimaci vagy marshmallows, cukorka, csoki vagy bármi más édesség. Mondjuk ami nálam abszolút a csúcs (eddig), az a Wendy's-ben kínált kóla, benne 1-2 gombóc vaníliafagyival... (na ez az, amit tuti nem fogok megkóstolni; azt hiszem egyébként valami Coke Spider fantázianévre hallgat, de csak futólag láttam)

Hetente 2x játszóházba is járunk (köszönet Annamarinak, aki megmutatta :o) Ilyenkor úgy intézem, hogy akár 4-5 órát is ott tudjunk lenni.
Az sem okoz gondot, hogy olyan 50 perc sétára van tőlünk - sőt, kifejezetten jól esik a mozgás! Ilyen környezetben sétálva meg aztán pláne... Akár a hét minden napján bevállalnám.
Milu is nagyon szeret ott lenni (jót is tesz neki) és én is tök jól érzem magam, ott még olvasni is jut időm :o) Az alkalmazottak végtelenül kedvesek, már a nevemen szólítanak és messziről köszönnek (azért járnak a csodámra, mert gyalog járok, ez ugye rögtön az első beszélgetéskor kiderült) A tulaj külön felhívta a figyelmem egy akciós újságra, ahol épp van kupon hozzájuk is még pár napig, és ha azzal megyek, a felnőtt belépő ingyen van. Megköszöntem az infót, és legközelebb úgy mentem - ő meg külön nekem hozta az új kuponos újságot az asztalomhoz, hogy biztosan legyen utánpótlásom :o) Otthon a Savoyába jártunk (a Dzsungel Kalandparkba), azt is nagyon szerettem - itt viszont több minden van és több szolgáltatást nyújt (például komplett étterem is van). 9.50 a gyerek belépő és 3 dollár a felnőtt (de ebben benne van egy szabadon választható forró vagy hideg ital is), és ezért az árért korlátlanul lehet maradni, tehát nem perc-elszámolás van.


Még néhány hétvégi kép (a többi az albumokban!)

kutyaséta (de várom már, hogy Arwenék itt legyenek!)

Milu a sirályok gyűrűjében:


Kropiéktól mi is kaptunk felkérést, hogy írjunk 7 dologról, amiről még nem írtunk - még nem volt időnk rá, majd igyekszünk pótolni :o)

3 megjegyzés:

Lilla írta...

Oke-oke, hogy szep Melbourne, de mikor koltoztok vissza Brisbane-be? ;o)

Szandi írta...

hali,

mar 2 honapja??? atya eg!? orulok, hogy minden jol alakul nalatok:) tenyleg fantasztikus lehet:) egyelore otthon nincs netunk, itt csak be tudok pillantani, de ha lesz skypon ertekezunk:))
legfobb kerdesem, hogy birjatok/od kutyak nelkul? en teljesen kesz vagyok:(( mielobb szeretnenk sajat hazat/lakast, hogy kihozhassuk, bar 1 talan elobb is megoldhato lesz:)

puszi
Szandi

Névtelen írta...

OK! Nincs harag mert hanyagolod az írást, addig amíg ilyen jókat írsz!! Na és a képek... ;))))))))) E!