2008. szeptember 27., szombat

Vendégségben

Egy korábbi bejegyzésben írtam róla, hogy még hosszú hónapokkal ezelőtt felvettem a kapcsolatot egy ausztrál tenyésztővel (ő volt az, aki már az első emailem után simán kedvességből, kérés nélkül postázott a címünkre ausztrál kutya újságokat, meg ingatlanos és álláskeresős újságokat is)
Váltottunk pár levelet, amikor pedig megírtam, hogy szeptemberben Brisbane-ben is eltöltünk 2 hetet, megbeszéltük, hogy mindenképp összefutunk (Juditéktól kb. háromnegyed órányira laknak). A talira most sor is került, tegnapra voltunk hivatalosak hozzájuk egy BBQ partira.
Útközben beszaladtunk egy Woolworths-be némi bonbonért, sütiért, egyebekért - a kasszánál meg csak pilláztunk, mert egy kasszában találtunk csak embert, a többi kassza automata volt. Azaz, ha úgyis kártyával fizetnél, minek állnál sorba máshol, beállsz szépen ide, a vonalkódolvasóval Te magad beolvasod a kosaradban lévő termékeket, bepakolod a kikészített zacskókba, lehúzod a kártyádról az összeget és már mehetsz is...

Marion-ék egyből puszival és öleléssel köszöntöttek minket, mintha már ezer éve ismernénk egymást. Egy kisvárosban laknak, ahol mindenkinek több hold földje van. 1969 óta foglalkoznak afgán agarakkal, 1985 óta ibizaival. Ausztráliába 1982-ben érkeztek Angliából, két gyermekük és két afgánjuk társaságában. Melbourne-ben kezdtek új életet, 6 év elteltével viszont inkább Queensland-be költöztek, ahol kutyapanziót nyitottak (elmondásuk szerint egyébként az időjárással nem voltak kibékülve, hogy Melbourne-ben akár egyetlen nap előfordulhat mind a négy évszak).
A BBQ partin itt volt pár barátjuk is, egy másik afgános házaspár (ők is régi angol bevándorlók, ők 9 afgánt hoztak át!!) és egy új-zélandi fickó, aki már jó ideje Canberrában él. Mindannyian agarasok, ez pedig már eleve összeköt bennünket, tökmindegy ki honnan származik, ki milyen korosztályból van. Mintha ezer éve ismernénk egymást, simán tudtunk beszélgetni az ausztrál és az európai afgán és ibizai vonalakról, típusokról, kiállításokról, coursingekről - na meg úgy általában Ausztráliáról, rólunk, a döntésünk okairól, a ránk váró feladatokról, (pl. a vásárlás fontossági sorrendjéről: ház, bbq sütő és egy autó, amivel el tudjuk hozni a bbq sütőt :oD), a kultúrális különbségekről, beilleszkedésről stb.
Rákérdeztem Peter-nél a kígyós-pókos témára, de csak legyintett, hogy majdnem 30 év alatt, talán ha 4 kígyóval találkozott. A kígyók rejtőzködnek, kerülik az embert, ha mindig gondosan rövidre nyírjuk a füvet, akkor nincs aggódnivaló. Nagy fűbe, főleg mezitláb viszont azért ne nagyon menjünk. A kutyáik már több kígyót is találtak és szedtek szét, és mindössze egy greyhound-juk halt meg kígyómarástól.
Mondtam, még otthonról vettünk az ebay-ről egy könyvet, "Dangerous creatures of Australia" címmel. Ó igen, mondja, erről már többet tudna mesélni, első helyen szerinte a "real estate agent"-ek állnak, meg az ügyvédek, ügynökök és csak sorolta tovább :oD
Végig nagyon jó hangulat volt, jókat nevettünk, tényleg jól éreztük magunkat!
Este pedig búcsúzóul nagy ölelések közepette még ajándékot is kaptunk (Welcome to Australia mondattal adták át), Milu egy hatalmas plüss koalamacit, mi pedig egy díszdobozos kerámiabékát, szépen becsomagolva.

Mivel mondtam, mennyire hiányoznak a kutyáim és a kiállítások, Jacky rögtön elhívott a másnapi kiállításra, ahol ő is ott lesz az afgánjaival, és csak kb. 20 percre van Juditék házától. Úgyhogy másnap reggel itt kezdtem :o) Készítettem elő pénzt a belépőre - de fölöslegesen, itt ilyen nem volt, mindenki szabadon járhatott ki-be. A kiállítást a Canine Control Council egyik kiállítási területén (CCC showgrounds Durack) rendezték, azaz nem kellett ringeket felállítani, meg árnyékolókat, padokat kitenni; ezek alapból már ott vannak fixen.
A afgánok itt a 4-es csoportba tartoznak, a "hound group"-ba, és ABC sorrendben következnek a fajták, szóval afgánnal kezdenek. Fura volt az afgán és a barzoj (itt borzoi) között ugyanabban ringben basset hound-okat látni :o) A kiállítási szabályzatukat ugyan még nem látom át teljesen, de majd keresek róla valami írásos anyagot és belemélyedek.
Pár kép a BBQ partiról és a kiállításról itt.

Délután pedig strandolni mentünk Gold Coast-ra, a SeaWorld mellé, a SeaWay Towerhez. Képek és beszámoló itt :o)

Ma pedig már megyünk vissza Melbourne-be, Márkék most vitték vissza a bérelt autónkat, ebéd után pedig GZA visz ki bennünket a gold coast-i reptérre. Nagyon-nagyon jól éreztük magunkat, szuper jó volt ez a két hét itt! Nehéz szavakat találni, de úgyis tudják, mit érzünk.

8 megjegyzés:

Nori írta...

Ez a 2 hét a fotokról itélve álom, álomszép. Nem fogtok vissza vágyni???

JuditAu írta...

Nóri, mi visszavárjuk őket! :)))

Névtelen írta...

Sosem voltam nagy blogolvasó, de azon veszem észre magam, hogy a Tietekben már alig várom az új postokat! :) Egyrészt érdekes a téma, másrészt nagyon jól írtok, és ráadásul még drukkolunk is Nektek! :)

taskóék

Névtelen írta...

Sziasztok!

Megint jól meglepődöm itt a soraitokat olvasva. :-)))
Welcome to Australia, megáll az eszem. :-)

Csabi

Névtelen írta...

Ágikám!Nagy élvezettel olvasom a tudósításaidat, remélem nem csak az újdonság varázsa!!?? Kérlek ne hagyd abba a tudósítást, nagyon jó ezt nekünk olvasni itt a depressziós Budapesten!!Puszi: Strohbach Ili

Névtelen írta...

This paragraph gives clear idea in support of the new users of blogging, that really how
to do blogging and site-building.

my page ... Credit union auto loans

Névtelen írta...

Hi superb blog! Does running a blog like this take a massive amount
work? I have no knowledge of coding but I had been
hoping to start my own blog soon. Anyhow, if you have any ideas or tips for new blog owners please share.
I know this is off subject nevertheless I just had to ask.

Appreciate it!

Here is my blog post :: Piezoelectric and Isotron signal conditioner

Névtelen írta...

I'm really enjoying the design and layout of your site. It's a
very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more
often. Did you hire out a designer to create your theme?
Superb work!

Feel free to visit my homepage; Full service catering in orange county