2008. szeptember 21., vasárnap

Movie World és egyebek

El vagyunk maradva az élménybeszámolókkal, igazából minden nap kellene írnom, annyi minden történik velünk és olyan csodálatos helyeken járunk... Szerintem még 20 év múlva is lesz itt számunkra bőven elég felfedezni való. Egyik ámulatból esünk a másikba; egyrészt a fantasztikus környezet, másrészt az itteni emberek nyugalma, kedvessége, segítőkészsége, életkedve miatt.
Az idő is szuper, olyan 28 fok körüli, napsütéses, némi széllel.

Hihetetlen, hogy az utakon, autópályán akadálytalanul lehet haladni, mert mindenki egyenletes tempóval megy, senki nem szuttyog valamelyik sávban és gyorshajtók sincsenek (és idegbeteg, agresszív sofőrök sem).
A zebrán a gyalogos szinte körülnézés nélkül leléphet, mert úgyis mindenki megáll. Az utak tökéletes minőségűek, és nem csak a városokban.

A parkok, utcák, utak teljesen tiszták, de az utak melletti zöld területeken sincsenek zsákokban kihajítva a szemetek, a wc-csésze, a rozsdás mosógép, még az elhagyatottabb részeken sem.
Rengeteg park van, szuper játszóterekkel, árnyékos padokkal, asztalokkal és bárki által szabadon használható BBQ sütőkkel (és mindenki letakarítja maga után). A családok hétvégeken kijönnek a szabadba; játszanak a gyerekekkel, sportolnak.
Vannak bőven kutyások, mégsem láttunk még egyetlen egy kutyaszart sem, itt valahogy mindenki össze tudja szedni. És el lehet jutni A pontból Z-be úgy, hogy közben egyetlen szerencsétlen kóbor kutyát vagy macskát sem látni az út mentén sétálva, sem elütve - itt korrekt állattartási szabályozás van, de persze ehhez kell egy egész más felfogás, egy egész más állattartási kultúra is.
Gyönyörű virágok, növényzet, pálmafák... És zöld testű, lila fejű papagájok rikácsolnak a fákon, akár ötvenesével - Melbourne-ben meg például több óriási kakadut láttam a füvön gyalogolni. Gekkók, gyíkok... Koalát és kengurut még nem láttunk, csak a rájuk figyelmeztető táblákat az utak mentén (de jövő hétre beterveztünk egy állatkertlátogatást is :o)

Voltunk a Movie World-ben, fotók itt, de párat azért ide is beteszek:




Juditék háza, ahol most lakunk:

és a medence:


Sanctuary Cove:


Pár kép Surfers Paradise-ról:





És a mai BBQ partiról, Wellington Point-on:


Hihetetlen volt, hogy találkozhattam végre azokkal is, akiknek a blogjait már évek óta figyelemmel kísérem, de eddig valahogy olyan távolinak tűnt az egész...
Köszönjük szépen a meghívást! :o)

3 megjegyzés:

Nori írta...

Egy álom ami mára valoság lett!!!
Olyan jó nézni a képeket, már mi is nagyon ott lennénk köztetek.
Egyébként csak a mi kis szép Országunk olyan koszos, rendetlen. Jó lenne,ha minden otthoni látná hogyan élnek az emberek külföldön és tanulnának belöle!!!!!
Sok szép napokat kívánunk Nektek!
Nori és Csabi

Névtelen írta...

Hali!
Egyre rondább helyeken jártok, így máris kevésbé írigykedünk :-)
Miért nem lehet titeket napok óta skype-on elérni?

Puszi:
Hugi

Beus írta...

Nagyon jók az új képek is, ezek a játszóterek! Na meg az óceán...Kár, hogy nem oda születtünk :(
Puszi!
Bea