2008. szeptember 26., péntek

Új képek

Új albumot tettem fel :o)

Voltunk az Alma Zoo-ban, ahol életemben először találkozhattunk koalával is :o) Teljesen odáig voltam érte, veszettül aranyos, és kisebb, mint amire számítottam :o)

És az eredeti ausztrál kenguruk :o)

Elmentünk Sunshine Coast-ra is. Ameddig a szem ellát, tiszta, homokos tengerpart.. Gyönyörű!

Egy felhősebb napon bementünk Brisbane belvárosába is

meg sokat játszóterezünk a gyerekekkel

Esténként persze, amikor van egy kis időm, házbérleti lehetőségeket nézek Melbourne-ben, meg az ebay-t bújom, pár dolgot biztos ott fogunk mi is megvenni. És elmentünk az itteni IKEA-ba is (hatalmas nagy, és más a választék, de a legtöbb termék, ami Mo-n van, az itt is megtalálható)
Az itteni ételválaszték pedig... szerintem szenzációs. Rengeteg minden vár megkóstolásra, és már megvannak azok a termékek, amik átestek a tesztelésen és ízlenek (mondjuk olyan nem is nagyon volt, ami nem ízlett volna)
Őszintén szólva eleinte féltem, hogy hiányozni fognak a magyar ízek, de itt is meg lehet főzni ugyanazokat a kajákat (már Márk extra rakottkrumpliját is kipróbáltuk, és nagyon finom lett, minimális eltérés volt csak a megszokottól, de az is kiküszöbölhető lesz) Lehet itt is venni szegedi pirospaprikát, piros aranyat, magyar mustárt, majonézt, húsleveskockát stb. De az ausztrál kaják, alapanyagok is nagyon finomak, a tejföl például annyira krémes és sűrű, imádom. A friss vajas-vegemite-os pirítósért pedig szintén odáig vagyok :o)
Kipróbáltuk a kenguruhúst, az osztrigát, a kagylót és a cápát. Márk mindet, én persze csak az utóbbit (azt is úgy, hogy már a vacsora közepe felé járhattunk, amikor megtudtam, hogy a hal, ami a legjobban ízlik, na az cápa)

Milu beszéde rohamosan fejlődik, és sokkal nyitottabb, mint azelőtt. Ez persze főleg Timi hatása, akiért odáig van és akit mindenben utánoz. Timi Juditék 4,5 éves kislánya, imádnivaló, gondoskodó, szenzációsan jó fej, nagyon nyitott, bátran barátkozós, és igen beszédes, olyan dumája van... :oDD Nagyon jó hatással van Milura, ahogy az egész környezet is. Imádja a rengeteg programot, a "nagy vizet" (minden reggel azzal a felkiáltással kel, hogy "megyünk a nagy vízhez!"), a tengerparti homokozásokat, a játszóterezést, állatkertezést, városnézéseket, mindent.
Valamelyik este lefekvéskor az én 2,5 éves kisfiam egyszer csak felém fordult, és azt mondta: "Anya, én nagyon szeretlek téged". Mondanom sem kell, teljesen el voltam olvadva. De egész nap dumál, és olyanokat mond, hogy "kidugta a halacska a fejét a vízből", meg a mutatóujját feltartva mondja Timinek, hogy "nem szabad kimenni az útra, mert elüt az autó", meg mindenfélét. Az esti sétáknál Timivel együtt kémlelik az eget és beszélgetnek az óriás csillagokról. Márkkal csak lesünk, mert egyre több szót tud és egyre jobban fejezi ki magát; a beszéde is sokkal érthetőbb.

4 megjegyzés:

Molnár Ágnes írta...

Még olvasni is szenzációs élmény, írj, írj, írj.

Névtelen írta...

Sziasztok!

Nagyon jó ezeket hallani/olvasni, amit írok!!!
Már nagyon várjuk mi is, hogy ott lehessünk, annyi szépet tudok meg itt. :-)
Kár, hogy a Városligetben nem sikerült beszélgetnünk, de remélem, hogy pótolhatjuk úgy 2 év múlva. :-)

Üdv: Csabi

Névtelen írta...

írok=írtok

Bocs!

Csabi

Névtelen írta...

A koaláról ez jutott az eszembe:

http://www.youtube.com/watch?v=xAtgQzLGySY

Ja, és pijában mi volt a poén? :)

PUUSZIII PUUUSZIII PUUSSZIIII
Bucus