2008. június 5., csütörtök

Lepattintva

Pár nappal ezelőtt írt nekünk egy srác (ezúton is nagyon köszönöm Attilának a segítőkészségét!!!)
Ő utánunk adta be és neki mégis már hetekkel ezelőtt megadták a vízumot; elmondása szerint biztos azért, mert egy bizonyos formanyomtatványon udvariasan rákérdezett, hogy áll az ügye. Erre 5 napon belül válaszolniuk kell, és ha már előveszik az aktát, és ott van minden (orvosi, nyelvvizsga, erkölcsi), akkor ennyi erővel el is bírálhatják.
Nála így is történt, 5 nap múlva írtak, hogy folyamatban van, másnap pedig megkapta az értesítést, hogy megvan a vízuma. Ugyanaz a skilled independent kategória, mint mi; ugyanolyan magyar állampolgár magyar referenciákkal, mint mi, ugyanúgy hiányszakmával, mint mi.
Az ő pályázata augusztus 27-én érkezett be, 5 nappal a miénk után. Tavaly augusztusban többször annyi pályázat érkezett be, mint normál esetben, úgyhogy ez az 5 nap különbség is már kb. 1 hónap különbséget jelent az elbírálásban (az austimeline-on szereplő adatok és a sorstársak visszajelzései is ezt támasztják alá). Tehát ha mi mondjuk szeptemberben kapnánk vízumot, egy augusztus végi pályázó október-november előtt nemigen (a timeline és egyebek alapján). Ehhez képest ő már májusban megkapta!

Persze felcsillant a reménysugár; meg is kértük hát az ügynökünket, hogy kérdezzünk rá (akinek ügynöke van, az csak és kizárólag rajta keresztül kommunikálhat velük). Zoli ezt azonnal meg is tette. Visszajött nekünk is az automata levél, hogy 5 munkanapon belül válaszolnak. Eddig király.
Rögtön másnap viszont jött egy újabb levél, amiben értesítenek, hogy az aktánk még nem került case officer elé (what a surprise) és hogy most a május 28-iak feldolgozásánál tartanak (ó vazze, hiszen 2 hónapja is még csak májusnál tartottak!), és hogy MINDEN kérelmet a beérkezés sorrendjében bírálnak (aha...)
Sajnos azt nem tudják megmondani, mikor is számíthatunk elbírálásra, azonban biztosítanak róla, hogy az egész staff azon van, hogy ez minél gyorsabban megtörténjen, nagyra értékelik a türelmünket, bla-bla-bla...
Magyarul visszapattantunk szépen...

Most pedig az ausztrália.net-en írt egy srác, akinek augusztus 30-án érkezett be a kérelme, hogy már van case officere...
Valóban fölösleges logikát keresni, teljesen esetleges.

Pokoli ez a várakozás. Főleg, hogy képtelenség akárcsak megjósolni is, hogy mikor érünk a végére; lehetetlen bármit is tervezni.
Már 15 hónap telt el azóta, hogy belekezdtünk :o((
Tudom, tudom. Nobody said it would be easy...

7 megjegyzés:

bogdanovits írta...

Hát ez embertelen. örökre hálásak leszünk a tippért, hogy adjuk be mégegyszer. Mi beleőrűlnénk ebbe a várakozásba.
Szeintem ne is keressetek logikát ezentúl, a csodák már többet érnek. Lásd akár a srác példáját, de akár a miénket is. Szerintem ennek a bolygatásnak lehet hatása az előmenetelre, akkor is, ha mást válaszoltak.
András

Névtelen írta...

Érdekes, egyáltalán nem látom olyan tragikusnak a szitut, mint ahogy leírod. A mi szemszögünkből ti a tuti (1-2 hónapon belüli) befutók vagytok. Tudom, hogy sok ez a 15 hónap, de legalább érdemben telnek el ezek a hónapok, nem üresjáratban. Mi most tartunk a 12 hónapnál, de újra az elsőnél!!! Tudom, ez nem vígasztal, de mi nagyon szívesen lennék a Ti helyetetekben...
Ági

Geza Kallo Chartist and Professional Trader írta...

Na igen, ez csupán nézőpont kérdése. és hozzánk képest meg aztán maximálisan elöl jártok, mi még csak be sem adtuk a papírokat! :)

housewinner írta...

Biztos nagyon rossz a varakozas,mi a ket honapot alig birtuk kivarni, de tenyleg mar csak par honap es indulhattok. Kitartas!!!
Rita

Névtelen írta...

Szia Agi,

En csak azzal tudlak vigasztalni, hogy mi 3 evet vartunk a kanadai PR vizumra. A barataink akik 2 eve adtak be meg csak nem is hallottak semmit, hogy intezodne az ugyuk (szinten Kanadaba). Szoval ide meg lassabban megy!
Mi is nemsokara beadjuk Au-ba, ugyhogy ujjabb varakozas kovetkezik! :)) Kitartas!!!
Nagyon klasszak az egyiptomi kepek egyebkent.

Udv.
Gabi

Erika írta...

Szia Ági! Én még csak az angol tanulásnál tartok!! Mikor fogom beadni a papírokat??? És akkor onnan ketyeg az óra!! Esetleg 2010-re van esélyünk!! Erika

krisz írta...

Az ugyintezes meneteben nincs semmi logika, megha azt is irja a hivatal, hogy beerkezesi sorrendben.
Ket eve, en majd megorultem attol, hogy naprol napra lattam, hogy masok mar kapjak a vizumot, mi meg varakozunk, pedig hamarabb palyaztunk. Akkoriban megvolt az az elmeletem, hogy naponta beerkezik x kerelem, azt szetosztjak y embernek, es ebbol az egyik y ember elmegy szabadsagra/betegnek/szulni es akkor az o kupaca nem halad...es arra bizony senki ra se bagozik mindaddig amig vissza nem all a munkaba.
Raadasul most van a penzugyi ev vege. Ilyenkor le is all a hivatal, mert szamvetest csinalnak, hogy hogyan alakult ez a gazdasagi evuk, megvolt-e a keret vagy sem.
Egyutterzek veletek, es remelem hogy honapokon belul mar csak koccinthatunk erre a rossz emlekre.