2007. november 17., szombat

Az új IELTS eredmény

Rég nem jelentkeztünk, de eléggé elhavazódtunk az utóbbi időben, az Ausztrália project-tel kapcsolatban pedig nem történt előrelépés.
Ma 2 hónapja, 3 hete és 5 napja várjuk, hogy történjen valami a pályázatunkkal. A nyári melegben adtuk be, azóta meg már leesett az első hó is, és még egy árva visszaigazolás sem érkezett.
Zoli időközben bekérte tőlünk az APEH jövedelemigazolásokat az elmúlt 4 évre, mert azt tapasztalta, hogy az utóbbi időben rendszeresen bekérik, és ne akkor menjen még ezzel is az idő.
Az Austimeline-t folyamatosan nézzük, és bizakodásra ad okot, hogy "már" kb. a március-áprilisi pályázatok feldolgozásánál tartanak, de találtunk több példát is május-júniusi beadásra is, ahol már megvan a "final decision". És nekik is úgy volt, hogy 3 hónapot vártak a visszaigazolásra, utána viszont apránként már kérték be a dolgokat.
Ez tulajdonképpen jó hír, abban reménykedünk, hogy talán úgy április-májusra mi is megkaphatjuk a vízumot (augusztusban adtuk be a kérelmet)

Szerettünk volna újra pályázni, de úgy tűnik, nem fog menni. Márk volt új IELTS-en, és bár jobban sikerült mint az előző, nem elég az eredmény:

Listening: 6
Reading: 6,5
Writing: 5,5
Speaking: 6
Overall band score: 6

Ahhoz, hogy újra pályázzunk, mindenhez legalább 6-os eredményt kell elérni a fő pályázónak. A writing pedig még mindig nincs meg. A bosszantó az, hogy simán meg tudná csinálni 6-osra - erre az újabb vizsgára is mindössze 2 napot készült -, még csak nem is a tudásával van baj. A gond inkább az, hogy gyakorlatilag olvashatatlan a kézírása, ezért muszáj jó lassan írnia, amivel pár fokkal ugyan jobb lesz az íráskép, viszont ez egyben azt eredményezi, hogy nem tudja befejezni az esszét, mert kifut az időből.. Magyarországon márpedig csak "pen and paper" tesztet lehet csinálni, esetleg Ausztriában van "computer based" teszt is. A kérdés, hogy megéri-e az egész hercehurcát. Ha a sor úgy állna, hogy mondjuk jövő október-novemberig kéne várni a vízumra, akkor bizony inkább befizetnénk az újabb 44ezer Ft-ot egy újabb IELTS-re (és ha esetleg az sem sikerül, akkor egy újabbra), és újra pályáznánk (kb. 330000 Ft). De így, hogy elméletileg "már" jövő tavaszra meglehet, inkább nem herdáljuk a pénzt. Márciusig szól a szerződése, utána még úgyis kell némi idő, amíg összepakoljuk a holmijainkat.
Valamikor január elején elmegyünk majd magunktól orvosi vizsgálatra, és az eredményeket azonnal postázzuk, mert ez is jelentősen gyorsítja a folyamatot, ha minden ott van már egy helyen amikor az ügyintéző elé kerül.

Ha bármi változás van, megírom ;) Nagyon jól esik egyébként, hogy ilyen sokan olvassátok a blogunkat és szurkoltok Nekünk! Köszönjük a hozzászólásokat, leveleket!

Nincsenek megjegyzések: