2007. október 10., szerda

Így jártunk :o(

Megszívtuk. Nem kicsit, nagyon.
Siettünk a beadással, hogy még a szeptemberi változások előtt bent legyen a vízumkérelmünk, és sikerült is. Így elég volt az 5-ös IELTS is (szeptembertől már a "mindenből 6" a minimum), amit Márk gond nélkül teljesített is (listening és speaking lett 6, a másik kettő 5 ill. 5,5), és vártunk boldogan a sorunkra.
Ma éppen 1 hónapja, 2 hete és 5 napja várunk - és eddig az égvilágon semmi nem történt, még csak egy visszaigazolást sem kaptunk, a vízumdíjat sem vonták le.

Ma pedig megtudtuk Zolitól, hogy miért is van ez. A szeptember 1. előtt beadott pályázatokra durván 12 hónap (!!!) a várakozási idő, míg a szeptember 1. után beadottak esetében újra indult a sorszámozás a 0-ról (!!), így szinte azonnal vízumot kapnak akik megfelelnek a pontrendszernek; teljesen másként kezelik őket és más (a legjobb) ügynökök vannak rájuk állítva. Nézzük csak meg, hogy is néz ki egy szeptember 1. után beadott pályázat feldolgozása (forrás: www.austimeline.com)

Date Applied: ________________10 September, 2007
Acknowledgement received: ______10 September, 2007
Payment taken: _______________10 September, 2007
Police and medicals requested:____ 11 September,2007
Medicals done: _______________26 September, 2007
Medicals sent: ________________04 October, 2007
Medicals arrived: ______________08 October, 2007

BOCCS!! Oké, hogy ő pl. UK-ből pályázott, de ez a tempó akkor is durva! EGYETLEN EGY nap alatt bekérték tőle az orvosi papírokat és az erkölcsit - aki esetleg nem tudná, annak mondom, hogy ez a vízumintézésnek az a fázisa, amikor gyakorlatilag már biztosra vehető, hogy hamarosan megadják a vízumot, mert a papírok rendben vannak.
Hallottam olyan magyarról is, aki szintén szeptember után adta be és 2 hét (azaz kettő hét!) után már tőle is kérték az orvosi vizsgálatot!! Döbbenet.
Vagy itt van egy másik is az austimeline-on: szeptember 15-én adta be a kérelmet és szeptember 19-én már "police certificates and medicals requested"...

Álmunkban sem gondoltuk volna, hogy amíg mi lassan 2 hónapja várunk, gyakorlatilag mindenki mást aki utánunk adta be, elénktolnak - hogy tehetik ezt meg? Hogyan lehetséges ez, hogy amíg aki hetekkel utánunk adta be a vízumkérelmet, már az orvosi papírjait is elküldhette, és kb. max. 4-6 héten belül már ott figyel az útlevelében az ausztrál vízum, addig nekünk még jövő szeptemberre sem biztos, hogy meglesz???

Ezek után erősen elgondolkozunk a továbbiakon. Azaz azonnal új IELTS és ha megvan a 6-os szint mindenből, inkább új pályázatot beadni. Ami újra 2060 AUD-ot is jelent egyben, de ha ez az ára, hogy akár már február körül mehessünk, akkor kigazdálkodjuk valahogy :o(((

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez nagyon durva, sajnálom.
Viszont ha jól tudom, van valami olyan kitétel, hogy egyszerre csak egy pályázatot adhatsz be, tehát nem tudom, hogy most új IELTS-cel beadhattok-e egy másikat. Mindenesetre én drukkolok.

Zs. (Melbourne)

Humanka írta...

Sziasztok,
en is sajnalom, es pont a fenti hsz-hez hasonlot akartam irni en is. Lehet, hogy az elozot vissza kene vonnotok, es ugy beadni egy ujat, de mindenkeppen beszeljetek meg Zolival.
Tenyleg sajnalom, kitartast:
Agi

Agi írta...

Köszönjük Nektek a hozzászólásokat és a szurkolást :o)
Zolitól úgy tudjuk, hogy a jogszabályok nem tiltják új pályázat beadását, így nagy valószínűséggel ezt fogjuk tenni. Mindjárt írok egy új bejegyzést :o)

Névtelen írta...

Szia,

A www.austimeline.com sajnos már nem működik. Google keresés eredménye: mindenki erre panaszkodik. :(

Szép napot,
Hella

Immer írta...

Nice to visit here....