2007. október 18., csütörtök

Azóta...

...sincs semmi előrelépés. Nézem az austimeline-t és már csak mosolygok, most épp Jonathan barátunkon. Jon még a szakmaelismertetés időszakában vette fel velünk a kapcsolatot, volt pár kérdése (ő 2 héttel utánunk adta be), aztán együtt mérgelődtünk, hogy mi tart az ACS-nél 3 hónapig. Ő már nagyon menne. Jonathan angol, 60 pontos szakmával és 30 év alatti. Mivel az angol az anyanyelve, a pontjai ugyanúgy meglettek volna bőven szeptember 1. után is, mint előtte. De ő is úgy gondolta, legyen csak bent minél előbb, az a jó....
Státusza az Austimeline-on:

Aug 28, 2007___Application sent by Agent
Aug 31, 2007___Confirmation of delivery (basszus...na ez az igazi szívás!)
Oct 15, 2007___6 weeks since application and no progress!
Oct 15, 2007___Sick of watching people who applied after me get processed 1st

Hát igen, el is hiszem!! Baromi sokan és nagyon ki vannak most akadva, ez ezeken a bejegyzéseken is látszik (korábban mindig csak rövid, tárgyilagos beírások voltak; a folyamat állomásairól, eltelt időről)

Nahh, mi meg oda jutottunk, hogy bizony újra fogunk pályázni. Ugyanis nem tiltja jogszabály, hogy a jelentkező új pályázatot adjon be a régi mellé, mi pedig élni is fogunk vele. Az előzőt visszavonni sajnos nem lehet (haláleset és egyéb komoly indokkal lehet csak) és a pénzt nem kaphatjuk vissza az előző pályázatért. Visszakapni - mit is beszélek, hiszen még le sem vonták, senki még csak rá sem nézett az anyagunkra, egy percet nem dolgozott vele senki :o((( De nem gond, le fogják vonni.
Oké, a zsét tehát kétszer szedik le, de nekem az volt logikus, hogy ha már beérkezik hozzájuk a második pályázatunk, az elsőt nyilvánvalóan kidobják ugye; de kiderült, hogy nem így van. Azon is dolgoznak tovább, megy szépen a maga útján, aztán az egyikből csak lesz vízum...

Mindenképp megpróbálunk újra pályázni. A MODL miatt bőven megvannak a pontjaink, csak Márk angolját kéne kicsit feltuningolni, mert szeptember 1-től már a mindenből 6-os a belépő szint, arra jár annyi pont, ami korábban az 5-ösre. Bejelentkeztünk hát a legközelebbi nyelvvizsgára, ahol volt hely (november), aztán reméljük a legjobbakat. Gyakorolni sajnos továbbra sincs semmi ideje, most különösen sokat dolgozik :o(( De valahogy muszáj lesz.
Persze, a szeptember 1. utániak feldolgozási üteme nyilvánvalóan be fog lassulni valamennyire (mondjuk nem pár hetet, hanem akár 3-4 hónapot is várni kell majd a vízumra, csak kibírjuk valahogy ;), de még így is kb. negyedannyi idő alatt megvan, mint a régi rendszerbelieké. Zoli mesélte egyébként, hogy valamikor 10 évvel ezelőtt is volt egy ilyen váltás, és ott 3 évre is belassult a régiek várakozási ideje. Nos köszönjük szépen, de még 1 évig sem szeretnénk itt dekkolni, nem hogy 3-ig.
Azért van most különben ez a nagy sietség nálunk, mert Márk most októbertől már máshol dolgozik, és fél évre szól a szerződése (adott projectre). Márciustól tehát újra állást kéne keresni, és erre nagyobb az esélye Angliában, Írországban. A házunkat már rég lefoglalózták, és a vevőinknek is sikerült vevőt találniuk az ő házukra, akik decemberben költöznének... Még egy lakást is el kell adniuk, hogy a teljes összeget ki tudják fizetni a házunkra, de azért azok gyorsabban pörögnek, szóval nagy valószínűséggel akár már decemberben költözhetnénk albérletbe.
Ide tehát hamarosan nem köt már semmi (úgy értem, nincs hiteltartozásunk stb., az autót is eladjuk egy perc alatt), mennyivel egyszerűbb lenne, ha nem kellene még beiktatni egy 6-8 hónap Angliát, hanem egyből mehetnénk Au-ba!

Szombaton megyünk sorstársainkhoz, a Bogdanovits családhoz vendégségbe, már várjuk :o)) Múlt héten ők látogattak meg minket, meséltek a kinti élményeikről, megnéztük a fotóikat és a videókat - fú, szívünk szerint már mentünk is volna a bőröndért...
Hoztak egy csomó ajándékot is (és a képen nincs is rajta minden, mert Márk többet is elvitt olvasgatni)Még egyszer köszönünk Nektek mindent, Ildi és András!! A kulcstartó persze már aznap estétől a kocsikulcson figyel ;))) A kis ausztrál koala meg azóta is a kabalám! Reméljük, szerencsét fog hozni, most ránkférne...

1 megjegyzés:

Agnes írta...

Sziasztok!
Nagyon sajnalom, hogy igy "megjartatok", es szurkolok, hogy a 2 vizumkerelembol az egyiket meg marcius elott fogadjak le, hogy minel elobb johessetek.

Kitartas: Agi